Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije
COE

Varšavski vrh

Za krepitev evropske trdnosti, še zlasti po padcu komunističnih režimov, je Svet Evrope dobil nov politični zagon z najvišje ravni na srečanjih voditeljev držav in vlad. Do danes so bila organizirana tri vrhunska zasedanja, zadnji maja 2005 v Varšavi.

Leta 1993 na Dunaju so se politični voditelji 32. držav članic te organizacije odzvali na izziv tako, da so opredelili načrt dejavnosti za širitev organizacije.

V Strasbourgu so leta 1997, ko je imel Svet Evrope že 40 držav članic, politični voditelji sprejeli nov akcijski načrt, ki je temeljil na štirih obsežnih temah. To so: demokracija in človekove pravice, socialna usklajenost, varnost državljanov in izobraževanje za demokracijo in kulturno raznolikost. To je podlaga za program dela Sveta Evrope v novem tisočletju.

Maja 2005 je v Varšavi potekalo tretje vrhunsko zasedanje, kjer so določili prednostne naloge Sveta Evrope za prihajajoča leta. Sprejeli so Varšavsko deklaracijo in akcijski načrt. To srečanje je dalo organizaciji nov zalet in potrebno politično spodbudo.