Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

SVET EVROPE NA MEDNARODNEM PRIZORIŠČU

SVET EVROPE NA MEDNARODNEM PRIZORIŠČU

KAJ JE SVET EVROPE?

Svet Evrope, ki je bil ustanovljen leta 1949, je politična organizacija, katere namen je spodbujati demokracijo, človekove pravice in vladavino prava po vsej Evropi. 47 držav članic Sveta Evrope, ki ima sedež v Strasbourgu v Franciji, se razteza skoraj po celotni evropski celini.

DRŽAVE ČLANICE SVETA EVROPE

Albanija, Andora, Armenija, Avstrija, Azerbajdžan, Belgija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Ciper, Češka, Črna gora, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Gruzija, Hrvaška, Irska, Islandija, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Moldavija, Monako, „Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija", Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Ruska federacija, San Marino, Slovaška, Slovenija, Srbija, Španija, Švedska, Švica, Turčija, Ukrajina, Združeno kraljestvo.

Zunanji odnosi Sveta Evrope

Svet Evrope v svojih odnosih z drugimi mednarodnimi organizacijami in institucijami, predvsem z Evropsko unijo, OVSE-jem in Združenimi narodi, zagotavlja dopolnjevanje svojih dejavnosti s skupnim ciljem graditi demokratično in varno Evropo.

Te odnose danes vodijo odločitve, sprejete na tretjem državniškem vrhu, ki je potekal maja 2005 v Varšavi. Varšavska deklaracija in akcijski načrt potrjujeta vlogo Sveta Evrope na evropski sceni z določitvijo njegovih temeljnih ciljev. Voditelji držav in vlad so razglasili svojo odločitev, »da zagotovijo komplementarnost Sveta Evrope in drugih organizacij, vključenih v oblikovanje demokratične in varne Evrope« z jasno usmeritvijo v sodelovanje z Evropsko unijo, OVSE-jem in Združenimi narodi.

Brezplačne izvode publikacije lahko dobite v Informacijskem uradu Sveta Evrope, za prevzem publikacije v elektronski obliki pa kliknite tukaj.