Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Vodič za učitelje o varni uporabi interneta Skozi divji spletni gozd

Vodič za učitelje o varni uporabi interneta Skozi divji spletni gozd

Spletna igrica "Skozi divji spletni gozd" (Through the Wild Web Woods) je zasnovana tako, da 7- do 10-letnim otrokom pomaga razumeti internet in pridobiti znanje, da bodo postali pametni uporabniki interneta.

Poleg tega je cilj igrice pomagati otrokom razumeti osnovni koncept človekovih pravic in spoznati svoje pravice ter spoštovati pravice drugih. Njen namen je, da otroci pridobijo zadostno znanje, da se bodo lahko zaščitili pred nasiljem. Igrica uporablja interaktivne priložnosti interneta za učenje in take, ki spodbujajo raziskovanje, istočasno pa poudarja e-varnost in vprašanja človekovih pravic.

Vodič za učitelje o spletni igrici želi podpreti vzgojitelje pri pomoči otrokom za varno in odgovorno uporabo interneta. Vodič sestavlja osem poglavij, ki vzgojiteljem zagotavljajo pojasnila, nasvete in praktične naloge za delo z otroki o temah, kot so ravnanje s spletno identiteto, učenje o otrokovih pravicah, koliko časa naj bi preživeli na spletu, zasebnost in varnost.