Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

AV svet Sveta Evrope

 

Avdio video svet Sveta Evrope

Svet Evrope lahko spoznavate tudi skozi avdio in video posnetke. Nekateri segajo v samo leto 1949, ko se je Svet Evrope ustanovil, nekateri spregovorijo o njegovih začetkih in vlogi, ki jo igra v evropskem prostoru, drugi predstavljajo glavne problematike, s katerimi se ukvarja, tretji so čisto aktualni posnetki z zadnjih dogodkov. Ne pozabite, da določene konference lahko spremljate v živo preko spleta.  

Zadnji avdio in video posnetki: http://www.coe.int/t/dc/av/video_ap_en.asp

Podcaste si lahko ogledate v angleščini in francoščini, nekatere pa tudi v nekaj drugih jezikih. Strokovnjaki spregovorijo o problematiki diskriminacije, telesnega kaznovanja otrok, smrtne kazni, o manjšinah, boju proti spolnemu izkoriščanju in zlorabam otrok idr.

http://www.coe.int/t/dc/av/podcasts_en.asp

Kot uporabnik Facebooka, lahko postanete fan Sveta Evrope

http://www.facebook.com/pages/Council-of-Europe/42276542714

ali pa se spoprijateljite z Informacijskim uradom Sveta Evrope v RS.

Pokukajte v naše avdio arhive. Vas zanima, kaj se je dogajalo leta 1949?

http://www.coe.int/t/dc/av/audio_archive_en.asp

Ogledate si lahko BBC-jev dokumentarec o Svetu Evrope. Mnogi v organizaciji vidijo varuha človekovih pravic in demokracije v Evropi, pa tudi vest celine. Ali se lahko Svet Evrope resnično izkaže pri svojem poslanstvu? In ali je dovolj nepopustljiv do svojih držav članic tudi, ko evidentno kršijo človekove pravice in ne spoštujejo skupne vrednote.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/bbc_parliament/7432183.stm

Euronews večkrat poroča o Svetu Evrope in njegovih aktivnostih. Na njihovi spletni strani poiščite teme, ki vas v zvezi s SE zanimajo.

http://www.euronews.net/search/

Podobno lahko storite na spletni strani CNN Europe.

http://edition.cnn.com/search/?query=council%20of%20europe&primaryType=mixed&sortBy=date&intl=true