Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Človekove pravice

COE

Enakost med spoloma

Pospeševanje enakopravnosti moških in žensk

V okviru prizadevanj za varstvo in uveljavljanje človekovih pravic se Svet Evrope bori proti vsakršnemu poseganju v svobodo in dostojanstvo žensk (na primer nasilje nad ženskami, trgovanje z ljudmi z namenom spolnega izkoriščanja ter prosto odločanje o potomstvu), za odpravo pristranskega razlikovanja med spoloma in za uveljavitev uravnotežene zastopanosti žensk in moških v političnem in javnem življenju.

Usmerjevalni odbor za enakost moških in žensk (CDEG) pripravlja ministrske konference, organizira seminarje in objavlja študije o teh vprašanjih.

Za obisk spletne strani Sveta Evrope o enakopravnosti moških in žensk kliknite tukaj