Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Človekove pravice

COE

Boj proti trgovini z ljudmi

Vsako leto postane na tisoče žensk, otrok in moških žrtev trgovanja z namenom spolne ali drugačne zlorabe, tako znotraj kot izven državnih meja. Ta pojav je dosegel že takšne okvire, da ga odkrito lahko imenujemo nova oblika suženjstva.

Odbor za boj proti trgovanju z ljudmi je sestavil Evropsko konvencijo o boju proti trgovanju z ljudmi. Na voljo za podpis je bila dana 16. maja 2005 v Varšavi. Konvencija predstavlja praktično orodje mednarodnega sodelovanja, ki ima namen zaščititi žrtve trgovanja in spoštovati človekove pravice. Vzpostavlja ustrezno ravnovesje med zaščito človekovih pravic in pregonom trgovcev. Konvencija gradi na dosežkih Organizacije združenih narodov na tem področju, upoštevajoč evropski kontekst.

Svet Evrope je organizacija, katere temeljna skrb je varovanje in zaščita človekovih pravic. Med 46. državami članicami Sveta Evrope so države, iz katerih žrtve izvirajo, preko katerih trgovanje poteka ali so končni cilj trgovanja.  Zato je Svet Evrope tista organizacija, ki zagotavlja, da njegove članice sprejemajo ukrepe za boj proti trgovini z ljudmi ter posebno pozornost namenjajo varovanju pravic žrtev trgovanja.

Za obisk spletne strani Sveta Evrope o trgovanju z ljudmi kliknite tukaj

Človek ni naprodaj (.mpg, 11.3MB)