Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Človekove pravice

COE

Boj proti rasizmu in nestrpnosti

Boj proti rasizmu in nestrpnosti

Vodje držav in vlad, ki so sodelovali na prvem, Dunajskem vrhu leta 1993, so sprejeli deklaracijo in načrt delovanja proti rasizmu, sovraštvu do tujcev, antisemitizmu in nestrpnosti ter se odločili, da se ustanovi Evropska komisija za boj proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI).

ECRI, katere dejavnosti so na drugem vrhu (Strasbourg, 1997) še dodatno okrepili, si prizadeva utrditi pravna in politična jamstva proti vsem oblikam rasizma, sovraštva do tujcev, antisemitizma in s tem povezanih nestrpnosti vseh oblik. Ocenjuje učinkovitost vseh notranjepravnih in mednarodnih ukrepov z namenom, da se po potrebi še zaostrijo, ter spodbuja primerno ukrepanje na lokalni, državni in evropski ravni. ECRI je dejavno sodeloval na Svetovni konferenci proti rasizmu, rasnemu razlikovanju, sovraštvu do tujcev in s tem povezani nestrpnosti, ki jo je oktobra 2000 organiziral Svet Evrope.

Za ogled spletne strani ECRI-ja kliknite tukaj