Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Socialna usklajenost

COE

Migracije

Svet Evrope si prizadeva za utrditev evropskega sodelovanja na področju migracij.

Multidisciplinaren projekt o odnosih med imigrantskimi skupinami in gostiteljskimi družbami je zaključil, da bi morali biti tako izobraževanje kot socialne službe in mediji prilagojeni zahtevam multietnične družbe. Izvajajo se projekti, ki državam članicam ponujajo predloge konkretnih ukrepov za enake možnosti in družbeno integracijo migrantov, da bi povečali razumevanje problemov diskriminacije in rasizma.

Osnovno medvladno telo pristojno za aktivnosti na področju migracij je Evropski odbor za migracijo, ki se med drugim ukvarja z »razvojem evropskega sodelovanja na področju migracij, situacijo in družbeno integracijo prebivalstva migrantskega izvora in beguncev ter družbenimi odnosi«.

Vrsto priporočil in drugih dokumentov, sta tekom let sprejela tako Odbor ministrov kot Parlamentarna skupščina Sveta Evrope.

Vrhunec tega procesa je bil sprejem Evropske konvencije o pravnem statusu priseljenih delavcev, ki je stopila v veljavo leta 1983. V zadnjem času so se dejavnosti osredotočile na integracijo imigrantov in prebivalstva migrantskega izvora v gostiteljske družbe ter v izgradnjo dobrih odnosov v multietnični družbi.

Za ogled spletne strani Sveta Evrope o migracijah kliknite tukaj