Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Socialna usklajenost

COE

Prebivalstvo

Aktivnosti Sveta Evrope na področju prebivalstva izvaja Evropski odbor za prebivalstvo, katerega glavni cilji so spremljanje demografskih trendov, priprava komparativnih študij in posredovanje rezultatov študij vladam in širši javnosti. Odbor ne izvaja osnovnih demografskih raziskav, temveč izvaja študije, ki so v pomoč vladam pri oblikovanju politik in pri oceni vpliva na politike, ki ga prinaša demografski razvoj.

Odbor za evropsko prebivalstvo spremlja demografska gibanja in usmeritve v državah članicah ter zbira podatke in analize. V to dejavnost spada tudi objava letnega poročila o najnovejših demografskih razvojnih premikih v Evropi, ki daje vedno najnovejše pomembne podatke o gibanju prebivalstva po vsej Evropi. Odbor svetuje tudi osrednjim nosilcem odločanja in objavlja študije o demografski problematiki na celotni celini.

Za ogled spletne strani Sveta Evrope o prebivalstvu kliknite tukaj