Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Socialna usklajenost

COE

Evropska farmakopeja

Evropska farmakopeja določa zavezujoče skupne standarde (monografije) za zagotavljanje kakovosti zdravil v vseh državah članicah. Standardizacija je bila opravljena za vse snovi, uporabljene v zdravilih za ljudi ali za uporabo v veterini, kakor tudi za analitične metode, s katerimi je zagotovljena optimalna kakovost za zdravje potrošnikov.

Standardi posameznih držav se postopoma usklajujejo in objavljenih je bilo že več kot 1500 evropskih standardov za nova zdravila.

To delo se izvaja na podlagi evropske konvencije, ki jo je ratificiralo 37 držav članic. 18 drugih držav in Svetovna zdravstvena organizacija imajo status opazovalk. Vendar pa vpliv Evropske farmakopeje sega daleč prek meja držav članic; mnoge druge države se v svoji notranji zakonodaji sklicujejo na njene standarde.

Delo Evropske farmakopeje je vsako leto izdano v obliki vezane knjige v angleščini in francoščini in kot CD-ROM.

Za ogled spletne strani Evropske farmakopeje kliknite tukaj