Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije
COE

Pravno sodelovanje

Na kratko

Svet Evrope ima pomembno vlogo pri oblikovanju skupne evropske zakonodaje. Deluje na treh glavnih področjih:

  • posodobitvi in uskladitvi notranjih zakonodaj posameznih držav v skladu z načeli demokracije, človekovih pravic in pravne države;
  • izboljšanju pravosodja z enostavnimi in prožnimi sodnimi postopki;
  • iskanju skupnih rešitev za pravne in etične probleme, ki jih prinaša znanstveno-tehnični napredek, skupaj s sprejemanjem predpisov o problemih, s katerimi se srečujejo sodobne družbe.

Svet Evrope je bil in je gonilna sila mnogih evropskih meddržavnih pogodb in je neposredno in dejavno sodeloval pri razvoju skupnih standardov in izboljševanju evropskih pravnih sistemov.

Posledica delovanja Sveta Evrope na tem področju sta dve obliki pravnih aktov: konvencije in priporočila.

Širok spekter vprašanj

Svet Evrope se ukvarja z vsemi zadevami, ki se nanašajo na pravosodje. Med značilnimi dejavnostmi so prizadevanja za prilagajanje državnih zakonodaj družbenim spremembam in pomoč državam pri njihovih zakonodajnih reformah. Delo se nadaljuje pri zagotavljanju učinkovitosti kazenskega in civilnega sodstva in pri preoblikovanju družinskega in državljanskega prava.