Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Dolgoročni projekti

COE

Predstavitev

Januarja 2002 je Generalni sekretar Sveta Evrope uvedel dva projekta »Making democratic institutions work« in »Responses to violence in everyday life in a democratic society«. Predvidoma naj bi projekta trajala tri leta.

Namen teh dveh projektov, ki sta odgovor na dva največja izziva današnje evropske družbe je, da pomagata državam članicam pri izvajanju politik in pri razvijanju praktičnih orodij, ki  so v skladu s skupnimi vrednotami s katerimi so te države povezane v Svetu Evrope.

Izziva zahtevata povezan, vseobsegajoč pristop in implementacijo določenih aktivnosti na širokem obsegu področij. Potrebno je podpreti ta prizadevanja, ki jih izvajajo različni oddelki in organi Sveta Evrope, da bi pospešili razvoj potrebnih orodij, okrepili njihovo povezanost in zagotovili njihovo vidnost. S tem v mislih se ustanavljajo partnerstva z drugimi mednarodnimi organizacijami in predstavniki civilne družbe.

Kot nadaljevanje teh dveh projektov sta bila leta 2004 ustanovljena še dva projekta in sicer »Otroci in nasilje« ter »Good Governance in the Information Society«, ki bosta potekala od leta 2005 do 2007. Projekta bosta vsak na svojem področju nadaljevala s prizadevanji svojih predhodnikov in upoštevala njune dosežke.

Za ogled spletne strani Sveta Evrope o dolgoročnih projektih kliknite tukaj