Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Dolgoročni projekti

COE

Demokracija

»Making democratic institutions work«

Ta projekt predstavlja odgovor Sveta Evrope na enega izmed večjih izzivov s katerim se Evropa sooča danes. To je zagotavljanje, da demokratične institucije vstopajo v in podpirajo dialoge z vsemi Evropejci, vključujoč skupine, ki so bile v preteklosti zaradi različnih vzrokov izključene iz procesa participacije.

Cilj projekta je, da okrepi skupne evropske standarde, ki bodo pomagali tako državam članicam kot civilni družbi pri povezovanju okvirov politik in praktičnih instrumentov za okrepitev demokratičnih institucij, tako da bodo le-te reprezentativne, transparentne in dostopne vsem. Pomaga pri spodbujanju aktivne participacije evropskih državljanov na več področjih.

Projekt obravnava tri glavne teme:

    • institucije;

    • participacija;

    • volitve.

Projekt podpira globalizacijo demokracije s spoštovanjem pravnih in etičnih standardov javnih uslužbencev; dostop do uradnih informacij; sodelovanje tujcev in mladih v javnem življenju na lokalnem nivoju; izobraževanje otrok o demokratičnih procesih; določitev tehničnih in političnih standardov za elektronske volitve; e-upravo; človekove pravice, vladavino prava in informacijsko družbo; izvajanje političnih pravic manjšin; ukinitev »družinskega glasovanja«; medijsko spremljanje volitev; spolno uravnoteženost v procesu sprejemanja odločitev.

Leto 2004 predstavlja končno leto tega projekta in njihovi rezultati so bili predstavljeni na veliki konferenci v novembru.

Kot naslednji korak je bil vpeljan projekt »Good Governance in the Information Society« (2005-2007), ki  se osredotoča na nove informacijske in komunikacijske tehnologije, vplivajo tudi na izvajanje demokracije, človekovih pravic in vladavine prava v državah članicah Sveta Evrope. Ta projekt bo upošteval dosežke svojega predhodnika na teh področjih.

Za ogled spletne strani Sveta Evrope o demokraciji kliknite tukaj