Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Tema tedna: Zimsko zasedanje PACE: ‘Lažna pandemija, grožnja zdravju’

28.01.2010, Strasbourg

'Lažna pandemija: grožnja zdravju' je ena glavnih tem zimskega zasedanja Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PACE), ki poteka med 25. in 29. januarjem. Odbor za socialne zadeve pri PACE je predlagal nujno razpravo o tej temi. 

Javna parlamentarna obravnava z naslovom »Postopki ob pandemiji H1N1: potrebno več preglednosti?« je potekala v Strasbourgu, v torek 26. januarja, ob robu plenarnega zasedanja Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PACE). Obravnavi je sledila novinarska konferenca.

Na obravnavi, ki jo organizira Odbor PACE za socialne, zdravstvene in družinske zadeve, so sodelovali predstavniki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) in predstavniki evropskih proizvajalcev cepiv, kot tudi neodvisni zdravstveni strokovnjaki. Nekateri člani PACE, vključno s predsednikom Pododbora za zdravstvo Wolfgangom Wodargom (Nemčija, SOC), so decembra s pobudo zahtevali, da skupščina obravnava to vprašanje.

Drugi poudarki zasedanja so razprava o diskriminaciji na podlagi spolne usmerjenosti in spolne identitete, razmere na Bližnjem Vzhodu in boj proti trgovini z ljudmi.

Dosedanjemu predsedniku skupščine Lluísu Maria de Puigu se je iztekel mandat, zato so člani izvolili novega predsednika, ki je postal Turek Mevlüt Çavuşoğlu.

Med uglednimi gosti, ki so nagovorili člane skupščine, so bili George A. Papandreou, grški predsednik vlade, Franco Frattini, zunanji minister Italije, Micheline Calmy-Rey, švicarska zunanja ministrica in predsednica Odbora ministrov SE, kot tudi Thorbjørn Jagland, generalni sekretar SE.

Ostale teme na agendi vključujejo spoštovanje medijske svobode, korupcijo sodstva, pripor prosilcev azila in (ne)legalnih migrantov. Delovanje demokratičnih institucij v Albaniji ter Bosni in Hercegovini.

Osnutek agende (en)

Predvajanje v živo in posnetki

Več o zimskem zasedanju

Fotografije: zasedanje v slikah
Fotografije: novinarska konferenca
Fotografije: obiski
Fotografije: razprave

Vse novice