Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Mevlüt Çavuşoğlu iz Turčije izvoljen za novega predsednika PACE

25.01.2010, Strasbourg

Na otvoritvi plenarnega zasedanja Parlamentarne Skupščine Sveta Evrope (PACE), ki poteka v Strasbourgu od 25. do 29. januarja, je 318-članska skupščina za novega predsednika izvolila Turka Mevlüta Çavuşoğluja (EDG). Çavuşoğlu je nasledil Španca Lluísa Mario de Puiga (SOC) kot 25. predsednik skupščine. Postal je tudi prvi Turk na tem položaju, od kar je Turčija avgusta 1949 postala članica Sveta Evrope.

»Prihajam iz države, ki se je dve tisočletji ponašala s tem, da je most med celinami,« je povedal Çavuşoğlu v svojem prvem govoru kot predsednik PACE. »To politično razumevanje želim pripeljati na drug nivo, delovati kot most med evropskimi narodi, bodisi da so na ledeni Arktiki ali na plažah Antalye.«  

Predsednik je tudi povedal, da meni, da je sodelovanje z novim generalnim sekretarjem Sveta Evrope Thorbjørnom Jaglandom "zlata priložnost" za razmislek o tem, kako povečati pomen in učinkovitost dela organizacije 47 narodov in doseči potrebne reforme.

Za predsednika skupščine je kandidiral le en kandidat. Po postopkovnih pravilih skupščine je enoletni mandat lahko obnovljen le enkrat.   

Življenjepis

Spletna stran skupščine

Otvoritveni govor

Vse novice