Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Druga javna obravnava PACE o postopkih ob pandemiji nove gripe

23.03.2010, Strasbourg

Druga javna obravnava PACE o postopkih ob pandemiji nove gripe

 

Parlamentarna skupščina Sveta Evrope (PACE) bo organizirala drugo javno obravnavo »Postopki ob pandemiji H1N1: potrebno več preglednosti« v ponedeljek, 29. marca. Obravnavi bo sledila novinarska konferenca.

Sodelujoči na obravnavi, ki jo organizira Odbor PACE za socialne, zdravstvene in družinske zadeve, bodo:

 

  • poljska ministrica za zdravje Ewa Kopacz, ki bo razložila odziv poljske vlade na razglasitev pandemije s strani Svetovne zdravstvene organizacije; Poljska se ni odločila za naročanje cepiv;
  • profesor Marc Gentillini, strokovnjak s področja nalezljivih bolezni, član Francoske nacionalne akademije za medicino in bivši predsednik francoskega Rdečega križa, ki bo ocenil francoski odziv na pandemijo;
  • raziskovalec na področju zdravja dr. Tom Jefferson iz neodvisne Cochrane Collaboration, ki bo analiziral vprašanje uporabe znanstvenih dokazov pri odločanju o gripi;
  • Michele Rivasi, članica Skupine zelenih v Evropskem parlamentu, ki poziva člane Evropskega parlamenta, da raziščejo postopke ob pandemiji nove gripe.

Prvo obravnavo je odbor organiziral januarja na pobudo odhajajočega predsednika Pododbora za zdravstvo Wolfganga Wodarga (Nemčija, SOC) o 'lažni pandemiji', na njej pa so sodelovali predstavniki Svetovne zdravstvene organizacije in predstavniki evropskih proizvajalcev cepiv, kot tudi neodvisni zdravstveni strokovnjaki.

Odbor je naknadno imenoval Paula Flynna (UK; SOC), da pripravi poročilo. Med drugim se je že srečal z angleško ministrico za zdravje Gillian Merron, kmalu pa bo obiskal tudi sedež WHO v Ženevi. Odbor naj bi poročilo sprejel do konca aprila, da bi bilo lahko obravnavano na plenarnem zasedanju PACE, ki bo junija v Strasbourgu.

***

Napotki za medije

Obravnava, ki je odprta za medije, bo potekala v Uradu Sveta Evrope V Parizu (55 avenue Kléber, Paris 16ème, Metro: Boissière) v ponedeljek, 29. marca, med 14. in 16.30 uro in ji bo takoj sledila novinarska konferenca.

Video tako obravnave kot novinarske konference (v originalnem jeziku in tolmačenem v angleščino in francoščino) bo naložen na spletno stran skupščine mms://coenews.coe.int/vod/100329_w01_w.wmv uro po zaključku novinarske konference.

Akreditacija:

PACE oddelek za komuniciranje, e-pošta pace.com@coe.int ali +33 3 88 41 31 93.

 

Vse novice