Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Živa knjižnica - ne sodi knjige po platnicah!

05.07.2007, Ljubljana


Spoštovani,

Društvo Informacijski center LEGEBITRA, Slovenska Filantropija ter Društvo CNI - Center za neformalno izobraževanje vas vljudno vabijo na dogodek:


ŽIVA KNJIŽNICA - NE SODI KNJIGE PO PLATNICAH!

6. - 8 julij 2007
Prešernov trg, Ljubljana


Živa knjižnica je sredstvo s katerim aktivno promoviramo človekove pravice in razbijamo predsodke in stereotipe v družbi. Projekt v Sloveniji poteka pod okriljem evropske kampanje »Vsi drugačni - vsi enakopravni: za raznolikost, človekove pravice in participacijo«, ki jo v Sloveniji koordinira Urad RS za Mladino.

V Živi knjižnici poteka vse zelo podobno kot v vsaki drugi knjižnici; bralec oziroma bralka se v knjižnico včlani pri knjižničarki, pregleda katalog knjig, ki jih ima knjižnica na zalogi in si za določen čas knjigo izposodi, ter jo prebere.

Se sprašujete kaj je posebnega na »Živi knjižnici«? To, da v naši knjižnici knjige govorijo! Naše knjige so namreč predstavniki in predstavnice družbenih skupin, ki se v Sloveniji soočajo s stereotipnimi predstavami in predsodki. Če ste se pripravljeni s svojim stereotipom srečati v živo, če ste pripravljeni, skupaj z nekom skozi pogovor, skozi njegovo osebno življenjsko zgodbo razbiti svoje predsodke, potem vas vabimo, da postanete bralec ali bralka v Živi knjižnici!

Pridružite se 45-im bralcem in bralkam, ki so skupaj opravili kar 72 branj, ko je knjižnica prvič odprla svoja vrata slovenski javnosti 26. maja letos!


Delovni čas:

Petek, 6. julij: 14.00 - 19.00
Sobota, 7. julij: 10.00 - 18.00
Nedelja, 8. julij: 10.00 - 17.00

Vljudno vabljeni!


Več informacij o projektu na:
041 654 726 - Primož Jamšek
031 333 088 - Jasna Magič


Ob podpori:
URSM - Urad Republike Slovenije za Mladino, MOL - Mestna Občina Ljubljana, EYF - Evropska Mladinska Fundacija, MSL - Mladinski svet Ljubljana, ŠOU - Študentska Organizacija Univerze v Ljubljani, Urad vlade RS za komuniciranje, Družba TAM TAM, Oblikovalski studio Aritmija, Jasna Klančišar - fotografinja

Vse novice