Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Zasedanje Stalnega odbora Parlamentarne skupščine Sveta Evrope v Sloveniji

29.05.2009, Ljubljana

“Slovenija simbolizira popolnost transformacije Evrope, njeno burno zgodovino in njeno prihodnost, kot si jo želimo predstavljati," je ob otvoritvi zasedanja Stalnega odbora Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PS SE) danes v Ljubljani dejal predsednik Parlamentarne skupščine Sveta Evrope Lluis Maria de Puig. Zasedanja sta se udeležila tudi generalni sekretar Sveta Evrope Terry Davis in njegova namestnica Maud de Boer-Buquicchio. 

Člane Stalnega odbora PS SE je uvodoma nagovoril predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar. Zbrane parlamentarce sta nagovorila tudi minister za zunanje zadeve Republike Slovenije in predsedujoči Odboru ministrov Sveta Evrope Samuel Žbogar in minister za pravosodje Republike Slovenije Aleš Zalar, ki sta sodelovala v razpravi o prioritetah slovenskega predsedovanja Svetu Evrope.

V nadaljevanju so člani Stalnega odbora PS SE v skladu z dnevnim redom zasedanja razpravljali o tekočih zadevah PS SE. Osrednje teme zasedanja so bile: Prepoved kasetnega streliva, Spolno nasilje nad ženskami v oboroženih spopadih, Pravice današnjih deklet: pravice jutrišnjih žensk, Ščitenje finančne pomoči, ki jo države članice Sveta Evrope namenjajo revnim državam, pred skladi, ki se osredotočajo na trgovanje s slabim dolgom (t.i. "Vulture skladi") in proračuni Sveta Evrope in Parlamentarne skupščine za leto 2010.  

Fotografija: arhiv Državnega zbora RS

Stalni odbor Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PS SE) je na današnjem zasedanju v Državnem zboru sprejel izjavo, ki je dostopna v angleškem jeziku.

Predsednik Parlamentarne skupščine Sveta Evrope Lluis Maria de Puig se je danes srečal s predsednik Državnega zbora RS dr. Pavlom Gantarjem, sprejel pa ga je predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Tuerk.  

Stalni odbor PS SE sestavljajo člani Biroja PS SE (predsednik, dvajset podpredsednikov in predsedniki političnih skupin v PS SE), predsedniki odborov PS SE in vodje nacionalnih delegacij; skupaj več kot 80 parlamentarcev iz 47 držav. Sestaja se vsaj štirikrat letno, njegova glavna naloga pa je, da deluje v imenu skupščine, kadar le-ta ne zaseda.

Gradiva za Stalni odbor PS SE, Ljubljana, 29. maja 2009

Govor predsednika Parlamentarne skupščine Sveta Evrope Lluis Maria de Puig

 

Vse novice