Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Zapatero: ''Svet Evrope mora še naprej varovati človekove pravice''

29.04.2009, Strasbourg

Predsednik španske vlade José Luis Rodríguez Zapatero je 29. aprila spregovoril na zasedanju Parlamentarne skupščine Sveta Evrope in povedal, da mora biti cilj Sveta Evrope, da utrdi demokaracijo tam, kjer je še šibka in da spremlja spoštovanje temeljnih človekovih pravic medtem, ko jih še naprej varuje. Izpostavil je enakost spolov, boj proti terorizmu, trgovanje z ljudmi in revščino ter promocijo medkulturnega dialoga kot nekaj prioritet za Španijo v njenem sodelovanju z organizacijo.    

Zaradi naraščajoče multikulturalnosti Evrope  je podprl razvoj inovativnih politik socialnega vključevanja in dodal, da morajo vlade v sedanjem kriznem času zaščititi nezaposlene.

Govor
Video posnetek govora

Vse novice