Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Velika Evropa v Ljubljani praznovala z otroki

11.05.2009, Ljubljana

60. obletnico Sveta Evrope smo obeležili na prav poseben način, z mladimi debaterji in otroškimi delavnicami pred prostori Informacijskega urada Sveta Evrope v Republiki Sloveniji.

Tekom dneva so se vrstile debate mladih govorcev iz osnovnih šol Središče ob Dravi, Domžale, Miklavž in Jože Moškrič Ljubljana. Predstavnice in predstavniki zadnje triade so izvrstno zagovarjali oziroma negirali stališča do strožjega kaznovanja sovražnega govora v osnovni šoli in pravice do zasebnosti, ki naj bi bila bolj pomembna kot pravica do informiranja.

Začetek uradnega dela praznovanja 60. rojstnega dneva organizacije, ki povezuje 47 držav članic in več kot 800 milijonov Evropejk in Evropejcev, so slavnostno odprli ritmi afriških bobnov Issaka z gosti. To je po besedah direktorice urada mag. Kristine Plavšak Krajnc pomembno sporočilo, saj se evropski prostor prepleta z drugimi deli sveta in Svet Evrope svoja glavna načela, ki so človekove pravice, demokracija in vladavina prava, širi tudi po drugih celinah. V duhu slogana »Evropa je več, kot si misliš« je Evropa več držav, je več področij in ni le politika, Evropa smo ljudje. Tako se je praznovanje nadaljevalo s skladbo reperja Nikolovskega »Sanju sm« in z nastopom mladih plesalk Plesne skupine Mojce - junior. Otroci, katerim je bilo praznovanje tudi namenjeno, so potovali po Veliki Evropi skozi delavnice, ki so jih zanje pripravili animatorji Zavoda Enostavno Prijatelji.

Informacijski urad Sveta Evrope v RS se vsem sodelujočim, obiskovalcem in mimoidočim, ki so nam prisluhnili in se nam pridružili, iskreno zahvaljuje, da smo na edinstven način soustvarjali Vesolje velike Evrope in skupaj praznovali pomembno obletnico Sveta Evrope.

 

Vse novice