Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Umor Ane Politkovske: René van der Linden pozdravlja aretacije

28.08.2007, Strasbourg

"Rad bi se zahvalil ruskim oblastem za njihove dosedanje delo in jih spodbudil, da naredijo vse za razkritje resnice," je po aretacijah, povezanih z umorom novinarke Ane Politkovske, izjavil predsednik Parlamentarne skupščine René van der Linden. "Novinarji so nepogrešljivi zagovorniki svobode izražanja in pomembni stebri demokracije. Umor ene najbolj pogumnih novinarjev v Rusiji, ki je pomembno prispevala k odkrivanju kršenja človekovih pravic v Čečeniji, je bil neposredni napad na demokracijo," je dodal.
Parlamentarna skupščina in njen predsednik René van der Linden sta od umora Ane Politkovske ruske oblasti večkrat pozvala, naj storilce privedejo pred sodišče.

Vse novice