Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Tripartitno srečanje na visoki ravni: promocija medkulturnega dialoga

07.07.2008, Starsbourg

V Strasbourgu so se 7. julija na visoki ravni srečali predstavniki Sveta Evrope, OVSE in Združenih narodov ter se dogovorili, da promocija medkulturnega dialoga ter prepoznavanje kulturne raznolikosti ostajata med prioritetami teh organizacij. Poudarili so promocijo »medkulturne sposobnosti« skozi učenje kot tudi povezavo medkulturnega dialoga in preprečevanja konfliktov.
Udeleženci srečanja so vlade pozvali, da sprejmejo primerne ukrepe, da zagotovijo okolje, ki je medkulturnemu dialogu prijazno. Prav tako so organizacije na srečanju razglasile svojo odločenost, da okrepijo sodelovanje in usklajevanje, razpravljali pa so tudi o dodatnih skupnih aktivnostih na področju zaščite človekovih pravic in preprečevanje konfliktov.
Več o letnem tripartitnem srečanju Sveta Evrope, OVSE in Združenih narodov si lahko preberet tukaj (v angleščini).

Vse novice