Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Terry Davis: pred Slovenijo velika odgovornost

01.04.2009, Ljubljana

Generalni sekretar Sveta Evrope Terry Davis se danes mudi v Sloveniji. Namen obiska se je na srečanjih z zunanjim ministrom Samuelom Žbogarjem in ostalimi predstavniki države seznaniti s pripravami slovenske vlade na predsedovanje Odboru ministrov Sveta Evrope, od 12. maja do 18. novembra letos.

Na jutranji novinarski konferenci sta z zunanjim ministrom Samuelom Žbogarjem predstavila prioritete slovenskega predsedovanja, med katere spadata tudi  izobraževanje o človekovih pravicah otrok in zaščita narodnih manjšin, s poudarkom na Romih. Ob tem je generalni sekretar povedal, da ga zelo veseli, da se je Slovenija vključila v kampanjo Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome in kot ena prvih držav v kampanjo Spregovori proti diskriminaciji.

Slovenijo je na pot predsedovanja Odboru ministrov pospremil prepričan, da bo po uspešnem predsedovanju Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi in Evropski uniji, opravila dobro delo. Ob tem je povedal: »Najprej ste se ukvarjali z varnostjo, nato z gospodarskimi zadevami, zdaj pa prihaja vrh in velika odgovornost s človekovimi pravicami, demokracijo in vladavino prava ter 47 državami članicami.

 

 

  

Vse novice