Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Terry Davis o svobodi medijev

04.05.2009, Strasbourg

»Pravica do svobodnega sprejemanja in podajanja informacij je pomembna v vsakem trenutku, v kriznih trenutkih, kot je na primer teroristični napad, pa je še bolj pomembna,« je ob 3. maju svetovnem dnevu svobode medijev povedal Terry Davis, generalni sekretar Sveta Evrope.  

»Res je, da živimo v nevarnih in negotovih časih, toda da bi lahko naše družbe zaščitili pred nevarnostmi, s katerimi se soočamo, potrebujemo več, ne manj človekovih pravic. Potrebujemo več, nem manj svobode izražanja.

Proti terorizmu se lahko bojujemo tudi na način, da v celoti spoštujemo svobodo izražanja in informacij. Zato pozivam vse naše države članice, da so njihovi nacionalni proti-teroristični zakoni in prakse usklajeni s standardi Sveta Evrope.

Zagotoviti moramo, da katerakoli zakonodaja, ki se nanaša na to temeljno pravico, v celoti spoštuje 10. člen Evropske konvencije o človekovih pravicah.

Konferenca Sveta Evrope o medijih in novih komunikacijskih servisih, ki bo 28. in 29. maja potekala v Reykjaviku, bo priložnost za pregled položaja v naših državah članicah in razpravo o novih načinih zaščite svobode medijev in koristi od te svobode v kontekstu boja proti terorizmu,« je povedal Terry Davis.

Več o ''svobodi medijev''

 

 

Vse novice