Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Svet Evrope za celovit pristop do migracijskih vprašanj

05.09.2008, Kijev

Ministri, odgovorni za migracijske politike, so se 4. in 5. septembra srečali v Kijevu ter razpravljali o migracijah v Evropi. Predstavniki vseh 47 držav članic Sveta Evrope so ob zaključku razprav pozvali organizacijo, da naj razvije celovit pristop do gospodarskih migracij, razvoja in socialne kohezije ter pomaga državam članicam pri njihovem uresničevanju. To vključuje tudi razvoj mehanizmov za redno izmenjavo informacij in izobraževanje o potrebnih reformah ter medministrsko sodelovanje.

Konferenca je omogočila evropskim vladam, da okrepijo dialog in sodelovanje med državami prejemnicami, državami tranzita in matičnimi državami z namenom, da identificirajo skupne prioritete, povečajo in delijo koristi migracij skozi skupne razvoje iniciative ter prenos kapitala, znanja in tehnologije s strani migrantov v dežele izvora ter pri podpori integracije in integracije.

Ministri so poudarili potrebo po sprejetju konkretnih ukrepov za zaščito človekovih pravic posebno ogroženih migracijskih skupin, kot so otroci brez spremstva, starejši in osamljene ženske, ter ukrepov za boj proti rasizmu, ksenofobiji in nasilju nad migranti.

Vlade morajo preveriti možnosti za legalno migracijo, če želijo doseči gospodarski in socialni napredek; hkrati pa tudi promovirati zaposlitvene možnosti na podlagi enake obravnave in nediskriminacije na zaposlitvenem trgu; ter se bolj učinkovito boriti proti migracijam, kjer imajo od migracijske delovne sile dobiček delodajalci in kriminalne združbe.

Tekst cele deklaracije je v angleščini najdete na http://8emc.mvc-expo.com.ua/ in www.coe.int

Kontakt za medije:
Estelle Steiner, Press officer
Tel. +33 3 88 41 33 35, mobile +33 6 08 46 01 57, estelle.steiner@coe.int
Oxana Sutyagina, Press assistant
Tel. +33 3 90 21 53 63, mobile +33 6 65 09 93 40, oxana.sutyagina@coe.int

Vse novice