Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Svet Evrope partner Sarajevskega filmskega festivala

26.07.2008, Strasbourg

Strasbourg - Svet Evrope je letos prvič v štirinajstletni zgodovini Sarajevskega filmskega festivala postal njegov partner in sponzor nagrade »Srce Sarajeva« za najboljši film. Letos bo festival potekal med 15. in 23. avgustom. Svet Evrope, organizacija 47 držav, poznana kot varuhinja človekovih pravic, demokracije in vladavine prava, predstavlja edinstveno mesto za izražanje skrbi, upanja in prizadevanj vseh 800 milijonov Evropejcev.
Od leta 1988 deluje v okviru Sveta Evrope Eurimages - sklad za podpiranje koprodukcije, distribucije in prikazovanja evropskih igranih in dokumentarnih filmov, ki promovira evropsko filmsko industrijo s podporo produkciji in distribuciji filmov ter pospeševanjem sodelovanja med strokovnjaki. Bosna in Hercegovina je članica Eurimages od leta 2005.
Svet Evrope vidi sarajevski filmski festival kot mesto srečanja regionalne filmske industrije in je s svojo aktivnostjo na področju Jugo-vzhodne Evrope naravna izbira za promocijo aktivnosti Sveta Evrope. Hkrati prepoznava skupne cilje za izobraževanje ljudi skozi film, podporo umetniškemu ustvarjanju in svobodo govora skozi filmsko umetnost, pa tudi promocijo vrednot kulturne raznolikosti in medsebojnega spoštovanja.
Svet Evrope je prepoznal, da so se režiserji iz Jugo-vzhodne Evrope, ki sodelujejo na festivalu, lotili tem, ki se v veliki meri skladajo z vrednotami Sveta Evrope in v večini obravnavajo človekove pravice in komentirajo družbo.
Filmski festival v Sarajevu vsako leto pripravi širok repertoar za najmlajše gledalce. Na posebnem Otroškem programu festivala je predstavljen izbor filmov, ki privabijo več kot 35.000 otrok iz regije. Predstavlja enkratno mesto za predstavitev aktivnosti Sveta Evrope na področju promocije otrokovih pravic in zaščite otrok pred vsemi oblikami nasilja. Na letošnjem festivalu bo Svet Evrope tako predstavil vseevropsko ozaveščevalno pobudo za odpravo telesnega kaznovanja otrok pod sloganom Dvigni svojo roko proti telesnemu kaznovanju!, ki si prizadeva za zakonsko prepoved telesnega kaznovanja, promocijo pozitivnega starševstva in ozaveščanje o pravicah otrok po celi Evropi.

Več informacij na http://www.sff.ba/
Sarajevo Film Festival, Press office, Tel: + 387 33 209 411, E-mail: press@sff.ba

Vse novice