Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Svet Evrope na Rock Otočcu podelil priznanje mladi perspektivni skupini

30.06.2008, Ljubljana/Otočec

Na zaključnem večeru Rock Otočca je direktorica Informacijskega urada Sveta Evrope v Republiki Sloveniji Kristina Plavšak Krajnc skupini »Human« iz Bosne in Hercegovine podelila posebno priznanje Sveta Evrope za odpiranje mej in spodbujanje strpnosti. Skupina Human je sodelovala v predizbornem tekmovanju mladih perspektivnih skupin v okviru tridnevnega festivala Rock Otočec. »Nestrpnost nam je tuja. Drugačni so enakovredni.« kot glavno sporočilo tudi letošnjega Rock Otočca je hkrati tudi temeljno vodilo Sveta Evrope. V glasbi skupaj presegamo meje, smo bolj povezani, odprti za vse drugačne in enakopravne, podajmo roko bližnjemu in daljnemu, je Plavšakova poudarila ob podelitvi priznanja. Svet Evrope je na letošnjem Rock Otočcu v sodelovanju z nevladnimi organizacijami: Centrom za informiranje, razvoj in sodelovanje nevladnih organizacij – CNVOS, Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, SLOGA – slovenska platforma nevladnih organizacij za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč in Slovensko Filantropijo, Centrom za promocijo prostovoljstva mlade opozarjal na pomen boja proti diskriminaciji in jih pozval, da tudi s svojimi sporočili nakažejo pot v strpen prostor, raj na Rock Otočcu. V času festivala so tako mladi debaterji na malem odru razpravljali o načinu vključevanja manjšin v kulturo in življenje večinskih narodov.

Na stojnici Informacijskega urada Sveta Evrope na otoku sredi Krke so angažirane nevladne organizacije predstavljale svoje aktivnosti za bolj strpno in bolj vključujočo slovensko družbo. Slovenska filantropija je v sklopu boja proti diskriminaciji pripravila kratek kviz o situaciji prosilcev za azil oz. beguncev v Sloveniji. Mladi so se radi odzvali, a se je izkazalo, da je mlajši populaciji realnost življenja prosilcev za azil manj znana. CNVOS je z mimoidočimi pripravil sporočila proti nestrpnosti in diskriminaciji – zmagalo je sporočilo »Moje sonce ni nič drugačno od tvojega – ali pač?!«. Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto je izvajalo programe za ozaveščanje javnosti na temo Vsi drugačni, vsi enakopravni. Sloga je predstavljala svoje aktivnosti v okviru projekta Tudi ti si delček istega sveta, ki ga izvajajo v času slovenskega predsedovanja Evropski uniji. 

Dodatne informacije:

Lenka Vojnovič

info@coe.si

01 421 43 01

www.coe.si

 

Vse novice