Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Študentska arena s Svetom Evrope proti diskriminaciji

14.10.2008, Ljubljana

V okviru 9. študentske arene, ki se je danes začela na Gospodarskem razstavišču, je po slavnostni otvoritvi na tovornjaku raznolikosti potekala okrogla miza o diskriminaciji in raznolikosti. Direktorica Informacijskega urada Sveta Evrope mag. Kristina Plavšak Krajnc je predstavila večletne aktivnosti in prizadevanja Sveta Evrope na področju boja proti diskriminaciji, sprejemanju raznolikosti in promocije medkulturnega dialoga.

Predstavila je že vsem znano in pred leti zelo odmevno kampanjo Vsi drugačni - vsi enakopravni. Na kratko je predstavila tudi ozaveščevalno kampanjo Dosta!, v katero se vključuje Slovenija in je namenjena izgubljanju predsodkov do Romov ter odkrivanju njihove kulture.
Omenila je tudi novo kampanjo Sveta Evrope Spregovori proti diskriminaciji. Z njo želi Svet Evrope dati glas žrtvam diskriminacije in vzpostaviti zavedanje, da takšna dejanja v našem vsakdanjem življenju pomenijo kršitev človekovih pravic.

Okrogla miza in evropska turneja tovornjaka raznolikosti je ena izmed aktivnosti v okviru kampanje Evropske komisije "Za raznolikost. Proti diskriminaciji." Več o kampanji na www.stop.discrimination.info

 

Vse novice