Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Srečanje predsednika Parlamentarne skupščine s predsednikom Dume in patriarhom Aleksijem II.

02.08.2007, Strasbourg

1. avgusta je predsednik Parlamentarne skupščine SE René van der Linden končal enotedenski obisk v Rusiji. Srečal se je tudi s predsednikom Dume Borisom Grizlovom, s katerim sta se pogovarjala o pripravah na predsedniške volitve leta 2008, o Protokolu št. 14, ki ga Rusija še ni ratificirala, o odnosih med Rusijo in sosednjimi državami, z Evropsko unijo in nevladnimi organizacijami.
René van der Linden se je sestal tudi s patriarhom Aleksijem II., ki bo v času prihodnjega plenarnega zasedanja (od 1. do 5. oktobra 2007) pozdravil člane Skupščine, z Borisom Fedorovom, nekdanjim ministrom za pravosodje in nekdanjim članom Parlamentarne skupščine Sveta Evrope.
V času svojega obiska je van der Linden nagovoril študente Šole za politične vede v Moskvi, ki jo podpira Svet Evrope. V razpravi je sodelovalo 140 študentov iz vse Rusije in drugih članic Skupnosti neodvisnih držav.
Predsednik Parlamentarne skupščine SE je obiskal tudi regije Krasnojarsk, Vladimir, Čuvašijo in Jeniševski, kjer se  je srečal z lokalnimi političnimi in verskimi voditelji in predstavniki civilne družbe (NVO) in poslovneži.

 

Vse novice