Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Srečanje namestnikov ministrov v Strasbourgu

05.02.2009, Strasbourg

Med včerajšnjim srečanjem so namestniki ministrov nadaljevali z razpravo o Svetu Evrope in konfliktu med Rusijo in Gruzijo.

Sprejeli so »Osnutek za seznam kandidatov« za mesto generalnega sekretarja, ki bo temeljil na kriterijih iz statuta in pravilnika ter na podlagi odločitev, sprejetih na 117. seji ministrov.

V luči dejstva, da si Razvojni program Združenih narodov (UNDP) in Svet Evrope delita podobno poslanstvo in želita sodelovati na področjih, ki oba zadevajo, z željo po večji učinkovitosti razvojnih teženj, predvsem tistih v podporo demokraciji in dobremu upravljanju na lokalni in regionalni ravni, so namestniki odobrili Sporazum med Svetom Evrope in UNDP. Skladno s tem so generalnega sekretarja pooblastili, da ta dogovor podpiše.

Na koncu je generalni sekretar Parlamentarne skupščine namestnikom poročal o rezultatih prvega dela letošnje seje in o ostalih aktivnostih skupščine.

 

Vse novice