Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Sprejete tri resolucije o etiki, avtonomiji in sodelovanju v športu

12.12.2008, Atene

Na 11. konferenci Sveta Evrope ministrov za šport je več kot 100 predstavnikov iz 44 držav sprejelo tri resolucije z namenom, da bi šport postal bolj etičen, avtonomen in pošten.

Prva resolucija izraža zaskrbljenost glede pravice do zasebnosti v povezavi z ukrepi proti dopingu, kot je zapisana v Mednarodnem standardu za zaščito zasebnosti in osebnih informacij pri Svetovni antidopinški agenciji (WADA). Prav tako pomeni okrepitev sodelovanja med Svetom Evrope in Evropske unije pri ukrepih na področju športa ter spodbujanje nadaljnjega vključevanja držav članic in nevladnih organizacij v Razširjen delni sporazum o športu.

Druga resolucija o etiki predlaga posodobljenje Kodeksa etike v športu, ki ga je leta 2001 sprejel Svet Evrope. Tako bi se lažje spoprijeli z novimi etičnimi izzivi v športu, od dogovarjanja tekem in spletnih stav do korupcije in dopinga ter genske manipulacije. Resolucija spodbuja pregon trgovanja z ljudmi v športu, hkrati pa poziva k usklajenim ukrepom v boju proti širjenju tehničnega napredka v dopingu.

Tretja resolucija pa poudarja pomen ohranjanja avtonomije športnega gibanja v oziru do različnih faktorjev, vključno z naraščajočo ekonomsko dimenzijo v športu, ki bi lahko povzročila težave pri sponzorjih in investitorjih, pa tudi pri hazarderjih.

Govor namestnice generalnega sekretarja Sveta Evrope Maud de Boer-Buquicchio.

Jaime Lissavetzky imenovan za evropskega predstavnika pri Svetovni antidopinški agenciji

Kontakt za medije: Panos Kakaviatos, Mob +33 6 65 09 16 07; panos.kakaviatos@coe.int

Oddelek za medije Sveta Evrope
Tel: +33 (0)3 88 41 25 60
Fax:+33 (0)3 88 41 39 11
pressunit@coe.int
www.coe.int/press

Vse novice