Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Spomladansko zasedanje Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti

26.03.2007, Strasbourg

Med najpomembnejšimi temami, o katerih bo tekla razprava na spomladanskem zasedanju Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti, ki bo 27. in 28 marca potekalo v Strasbourgu, bo tudi sodelovanje Kongresa v kampanjah Sveta Evrope proti nasilju v družini in gradnji Evrope za otroke in z njimi.

Maud de Boer-Buquicchio, namestnica Generalnega sekretarja Sveta Evrope, bo sodelovala v razpravi o otrocih s ceste, o nasilju v družini pa bosta spregovorila Fabienne Keller, županja Strasbourga in Terry Davis, generalni sekretar Sveta Evrope. 27. marca bo odprta tudi fotografska razstava o tej temi.

Druge razprave bodo osredotočene na oblikovanje socialnih kohezijskih kazalcev, o dostopu invalidnih oseb v javne ustanove in zgradbe, o medgeneracijski in participativni demokraciji in tudi o porastu skrajne revščine v evropskih mestih, o svobodi govora in združevanju lezbijk, gejev, biseksualcev in transseksualcev, e-zdravju in demokraciji v regijah.

Člani kongresa bodo razpravljali o pripravah na prihodnji Forum za demokracijo, ki bo od 13. do 15. junija 2007 potekal v Stockholmu. V razpravi o čezmejnem sodelovanju bosta sodelovala Adrien Zeller, predsednik alzaške regije in Martin Guillermo Ramirez, generalni sekretar Združenja evropskih obmejnih regij (AEBR). V razpravi o regionalizaciji Evrope bosta sodelovala Riccardo Illy, predsednik Skupščine obmejnih regij Evrope (AER) in
Peter Straub, predsednik Konference Evropskih regionalnih parlamentov (CALRE).

V sprejem bosta predstavljeni poročili opazovalnih misij: o volitvah baskanskega guvernerja 13. in 17. decembra v Gagauziji v Moldaviji in lokalnih volitvah v Albaniji 18. januarja letos.

Spletna stran Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti:
http://www.coe.int/T/Congress/Default_en.asp

 

 

Vse novice