Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Otvoritev novega poslopja Evropskega direktorata za kakovost zdravil in zdravstvenega varstva

20.03.2007, Strasbourg

Na otvoritveni slovesnosti novega  poslopja Evropskega direktorata za kakovost zdravil in zdravstvenega varstva (EDQM) so sodelovali Terry Davis, Generalni sekretar Sveta Evrope, Vuk Drašković, srbski zunanji minister in podpredsednik Odbora ministrov, Fabienne Keller, županja Strasbourga, Walter Schmied, podpredsednik Parlamentarne skupščine SE, Dr Michael Morris, predsednik Komisije za Evropsko farmakopejo in profesor Jean-François Mattei, predsednik francoskega Rdečega križa.

V modernem poslopju, ki ima 19,500 kvadratnih metrov, bodo laboratoriji, Center za standarde in referenčne spojine in tudi velike sejne sobe.
Evropski direktorat za kakovost zdravil in zdravstvenega varstva je bil ustanovljen leta 1964 z namenom zagotoviti skupne standarde kakovosti zdravil v Evropi. V določanje standardov, ki zagotavljajo kakovost in varnost zdravil, namenjenih človeku in živalim, je vključenih že 36 držav. Njihovemu delu sledi 20 držav opazovalk, med njimi je 13 neevropskih držav iz vseh petih kontinentov.

 

Več na spletni strani Sveta Evrope (v angleškem jeziku): http://www.coe.int/t/dc/files/themes/pharmacopee/default_en.asp?

Vse novice