Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Slovenski mladi pravniki šesti najboljši pred evropskim sodiščem za človekove pravice

09.04.2008, Strasbourg

Na tekmovanju študentov prava iz celega sveta René Cassin na sedežu Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu, je ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani včeraj dosegla odlično 6. mesto.

Tekmovanje v francoskem jeziku, ki je poimenovano po bivšem predsedniku Evropskega sodišča za človekove pravice in dobitniku Nobelove nagrade za mir, temelji na človekovih pravicah in svoboščinah, kot jih zagotavlja Evropska konvencija o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin.

Slovenska ekipa se je glede na poslano pisno argumentacijo najprej uvrstila v finale, tj. med prvih 16 najboljših, na včerajšnjem ustnem delu tekmovanja pa je osvojila 6. mesto. Ena od nasprotnih ekip, ki jih je žreb določil našim tekmovalcem na licu mesta, je bila ekipa priznane pariške univerze Sorbonne, ki se je na koncu uvrstila le eno mesto pred ekipo ljubljanske Pravne fakultete.

Ekipo, so sestavljali: Nastja Suhadolnik in Jan Jeram (govornika), Tina Kraigher (svetovalka), Maša Ivašič in Kaja Breznik (pomočnici). S svojim strokovnim znanjem in izkušnjami so ekipi pomagali: Gruša Matevžič in Andrej Kristan, bivša študenta prava in nekdanja tekmovalca ter asistentka na Pravni fakulteti mag. Jerca Kramberger Škerl.

Vsem iskreno čestitamo!

 

Vse novice