Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Slovenska študentska ekipa četrta na uglednem pravnem tekmovanju v Strasbourgu

22.04.2009, Ljubljana

Ekipa ljubljanske Pravne fakultete je v torek na tekmovanju študentov prava iz celega sveta Rene Cassin, ki je potekalo na sedežu Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu, zasedla četrto mesto.

Slovensko ekipo so sestavljali Ajda Levičnik in Živa Nendl kot govornici ter Ivo Lah kot svetovalec.

Tekmovanje v francoskem jeziku je poimenovano po bivšem predsedniku Evropskega sodišča za človekove pravice in dobitniku Nobelove nagrade za mir Reneju Cassinu, temelji pa na človekovih pravicah in svoboščinah, kot jih zagotavlja Evropska konvencija o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin.

Slovenski tekmovalci so se glede na poslano pisno argumentacijo najprej uvrstili v finalni turnir oziroma med prvih 16 najboljših, na ponedeljkovem ustnem delu tekmovanja pa so osvojili četrto mesto - najvišje doslej.

Slovenska ekipa je bila tudi najbolje uvrščena od vseh nefrankofonskih ekip. Formalno so jo usmerjali Andrej Kristan in mentorica asistentka na Pravni fakulteti Jerca Kramberger - Škerl. Pomagali pa so še nekdanji tekmovalci Jan Jeram, Nastasja Suhadolnik in Gruša Matevžič.

Vse novice