Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Simpozij o medverskem in medkulturnem dialogu

25.03.2007, Strasbourg

V Carigradu se bo na simpoziju o medverskem in medkulturnem dialogu pri mladinskem delu, ki bo potekal od 28. do 31. marca, zbralo več kot 200 mladih in mladinskih delavcev iz Evrope in Azije. Simpozij sodi v okvir kampanje Sveta Evrope za raznolikost, človekove pravice in sodelovanje - »Vsi drugačni-vsi enakopravni«.

Udeležbo na simpoziju sta najavila tudi predsednik turške vlade Recep Tayyip Erdogan in njegov namestnik, minister Mehmet Ali Sahin. Sodelovali bodo tudi predstavniki Evropske komisije, Združenih narodov ter predstavniki različnih ustanov. Simpozij bo priložnost, da mladinske organizacije, ki se ukvarjajo z manjšinam ali verskimi skupnostmi, izmenjajo svoje izkušnje in vzpostavijo sodelovanje ter partnerstva.
V sodelovanju z Islamsko konferenco mladinskega Foruma za dialog in sodelovanje sta soorganizatorja simpozija Svet Evrope in turški Generalni direktorat za mladino in šport.
Organizatorji so se za Turčijo odločili zato, ker je ustanovna država Sveta Evrope, in tudi zaradi njene večkulturne tradicije in zgodovinske vloge povezovanja med Evropo in Azijo.
Dogodek je podprla Evropska komisija, ki je leto 2008 proglasila za Leto medkulturnega dialoga.

Vse novice