Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Romi v Evropi: TV spot predstavljen v Sarajevu

04.12.2006, Sarajevo

Svet Evrope in Evropska komisija sta na novinarski konferenci predstavila televizijski spot «Dosta!«, ki v romskem jeziku pomeni »dovolj«. Spot je na voljo vsem medijem in sodi v program kampanje proti predsodkom in stereotipom glede Romov. Kampanjo podpirajo ambasadorji dobre volje, med njimi nemški nobelovec Günter Grass, francoski filmski ustvarjalec Tony Gatlif in romski glasbenik Šaban Bajramović. Novinarska konferenca je bila uvod v dvodnevno usposabljanje javnih uslužbencev, ki bo 5. in 6. decembra potekalo v Sarajevu. Na njem bodo udeleženci pregledali in ovrednotili zakone, ki v Bosni in Hercegovini zagotavljajo enakopravno obravnavanje Romov. Usposabljanje sodi v okvir obsežnega programa za pomoč Romom v štirih balkanskih državah: Albaniji, nekdanji jugoslovanski republiki Makedoniji, Črni gori in Srbiji.
V okviru skupnega programa Sveta Evrope in Evropske komisije je že potekal prvi del usposabljanja v nekdanji jugoslovanski republiki Makedoniji in Albaniji, v načrtu je tudi podobno izobraževanje v Srbiji.
Svet Evrope od leta 1993 namenja posebno pozornost trem vprašanjem: zaščiti manjšin, boju proti rasizmu in nestrpnosti in boju proti socialni izključenosti. Težak položaj, s katerim se sooča od 8 do 10 milijonov Romov v Evropi, konec koncev predstavlja grožnjo socialni vključenosti v državah članicah Sveta Evrope. Vedno bolj dejavne organizacije Romov in potujočih skupin pogosto prosijo Svet Evrope, da naj nadzoruje spoštovanje temeljnih pravic te manjšine v državah članicah.

Spletna stran kampanje »Dosta!«: http://www.dosta.org/

 

 

Vse novice