Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

»Umetnost proti predsodkom«: romski festival v Tirani

03.04.2007, Tirana

Pred 8. aprilom, Mednarodnim dnevom Romov, v Tirani od 5. do 7. aprila poteka regionalni umetniški festival za Rome, ki ga organizirata Svet Evrope in Evropska komisija. Festival z naslovom »Umetnost proti predsodkom« se odvija v Mednarodnem kulturnem centru v Tirani.
Na festivalu sodelujejo številni glasbeniki, na ogled pa so tudi fotografske, slikarske in kiparske razstave ter razstave umetne obrti.
V sodelovanju z albanskim Ministrstvom za turizem, kulturo, mladino in šport, bodo na okroglih mizah z naslovom » Vloga umetnosti, kulture in romska identiteta pri vključevanju in medkulturnem dialogu« in »Prispevek romske kulture k evropski kulturi«, bodo sodelovali predstavniki nevladnih in vladnih organizacij ter predstavniki Romov.
Festival poteka v okviru kampanje Sveta Evrope/Evropske komisije »Dosta!: premostimo predsodke, spoznajmo Rome.«

Več o programu festivala in informacije o kampanji »Dosta!« na spletni strani:
http://www.dosta.org/

 

Vse novice