Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

»Korupcija spodkopava osnovne temelje demokracije«

07.12.2006, Strasbourg

"Kadar javni uslužbenci, politiki ali člani sodstva sodelujejo pri poneverbah in kršitvah socialnih interesov, ogrožajo temelje demokracije," je v svojem nagovoru na 31. plenarnem zasedanju Skupine držav proti korupciji (GRECO) poudaril Terry Davis, Generalni sekretar Sveta Evrope.
Pred Mednarodnim dnem boja proti korupciji je Generalni sekretar podprl pobude GRECA, ki predlaga manjše imunitete, kot so jih zdaj deležni določeni krogi v javnih ustanovah in /ali izvoljeni predstavniki: "Izkušnje v nekaterih državah članicah kažejo, da izročanje javnih uslužbencev na visokih položajih - ki so protipravno bogateli ali storili druga korupcijska dejanja - sodiščem, vliva večje zaupanje državljanov v demokratične institucije in vladavino prava."
Skupina GRECO je postavila visoke standarde za spremljanje protikorupcijskih ukrepov v večini držav članic Sveta Evrope. Svoje dejavnosti mora še naprej razvijati in okrepiti sodelovanje z Združenimi narodi in Organizacijo za gospodarsko sodelovanje in razvoj, je poudaril gospod Davis.

Rusija bo postala 44. članica GRECA s 1. februarjem 2007. V prihodnjem obdobju bodo aktivnosti GRECA osredotočene na financiranje političnih strank.

Govor Generalnega sekretarja je objavljen na spletni strani: http://www.coe.int/T/DC/Press/news/20061206_disc_sg_en.asp

 

Več informacij o GRECU je na spletni strani: www.coe.int/GRECO

  

Vse novice