Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Proti telesnemu kaznovanju otrok v sodelovanju z ZEP

12.01.2009, Ljubljana

Danes se s prvo delavnico na Osnovni šoli Jožeta Moškriča v Ljubljani začenja projekt Soustvarjamo nenasilno okolje, ki ga bo na dveh ljubljanski osnovnih šolah (OŠ Bičevje in OŠ Jožeta Moškriča) v sodelovanju z Informacijskim uradom Sveta Evrope v letu 2009 izvajal Zavod Enostavno Prijatelji. Sklop interaktivnih delavnic, ki so združene pod omenjenim naslovom, je zasnovan kot preventivni program preprečevanja nasilja med in nad vrstniki ter ozaveščanja otrok o nesprejemljivosti nasilja v družini. Odmik od formalnega načina predstavljanja aktualnih problematik o nasilju je v uporabi tehnik skupinskega dela, ki so usmerjene na delo z mladimi, tako da odraščajočemu posamezniku skozi socialne igre, igre vlog, asociacije in pogovor omogočijo vpogled v zapletene mehanizme konstrukcije nasilnega vedenja ter njegovih posledic.

Skozi odprti pogovor s pomočjo interakcijskih iger na temo nasilja v družini bo učencem 14 razredov, ki bodo sodelovali v celoletnem projektu, predstavljena vseevropska pobuda proti telesnem kaznovanju otrok »Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo. Dvigni svojo roko proti telesnemu kaznovanju otrok!«. Ob tem bodo otroci spregovorili o sprejemanju odgovornosti za svoja dejanja in primerni kazni za nesprejemljivo vedenje ter staršem pripravili posebna sporočila.

Vse novice