Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Priročnik Sveta Evrope o varnem spletnem socialnem mreženju

10.02.2009, Strasbourg

Na večer pred svetovnim dnevom varne uporabe interneta 2009 je Svet Evrope predstavil novo izdajo Priročnika o spletni pismenosti, ki služi staršem, učiteljem in študentom kot vodič po najboljši uporabi spleta, pri čemer pa ostanemo zaščiteni pred njegovimi nevarnostmi.

Ta izdaja priročnika vključuje posebne nasvete, kako sodelovati v spletnih socialnih mrežah, kot so MySpace, Facebook ali Friendster ter web 2.0. Na tisoče mladostnikov in otrok se danes druži s prijatelji, sošolci in posamezniki s podobnimi hobiji ter zanimanji, pri čemer pogosto objavljajo svoje osebne podatke in fotografije. Širjenje takih informacije je dobra priložnost za komunikacijo z drugimi, vendar pa pomeni tudi nevarnosti, za katere bi uporabnik moral vedeti, kako se jim izogniti.

Priročnik o spletni pismenosti vsebuje 25 sklopov informacij, ki nudijo tehnična znanja o uporabi interneta, opozarjajo na etična vprašanja in svetujejo, kako najbolje uporabljati internet v izobraževalne namene. Prav tako navajajo ideje za praktične aktivnosti v razredu ali doma ter primere dobre prakse. Vključujejo tudi nasvete in naloge, kako iskati informacije, sodelovati v klepetalnicah in blogih, kako se učiti in igrati preko spleta ter kako zaščititi zasebnost in varnost. Vsebujejo tudi informacije o tem, kako se izogniti ustrahovanju ali nadlegovanju, kako postati e-državljan, kupovati preko spleta ali prijaviti spletne nelegalne dejavnosti.

Svetovni dan varne uporabe interneta se obeležuje vsako leto v februarju z namenom, da se promovira varnejša in bolj odgovorna uporaba spletnih tehnologij in mobilnih telefonov, še posebej med otroki in mladimi po svetu.

www.saferinternet.org

Svet Evrope - otroci in internet

Kontakt: Jaime Rodríguez, Press Officer, Tel. +33 (0) 689 99 50 42; jaime.rodriguez@coe.int

Vse novice