Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Primer Gongadze: Poročevalka Parlamentarne skupščine pozdravlja aretacijo Oleksija Pukača

22.07.2009, Strasbourg

Sabine Leutheusser-Schnarrenberger (Nemčija, ALDE), nekdanja poročevalka Parlamentarne skupščine Sveta Evrope o primeru Gongadze in soporočevalka o Ukrajini, je danes pozdravila aretacijo nekdanjega generala in visokega funkcionarja ukrajinskega notranjega ministrstva Oleksija Pukača, ki se je skrival od leta 2003. V odsotnosti je bil obsojen, da je sodeloval pri umoru novinarja Giorgija Gongadzeja, za katerega so bili tri policisti obsojeni na zaporno kazen treh let.

»Aretacija Oleksija Pukača ponuja ukrajinskim pravosodnim organom edinstveno priložnost, da se razjasni, kdo je naročil okrutni umor novinarja Giorgija Gongadzeja,« je povedala Leutheusser-Schnarrenbergerjeva. »Nedavni dogodki so ponovno pokazali, da je potrebno za učinkovito preprečevanje takšnih zločinov pripeljati k roki pravice ne samo storilce, temveč tudi organizatorje in pobudnike do samega vrha ukazov,« je dodala.

»Brezpogojno je potrebno zagotoviti varnost gospoda Pukača, da bi preprečili podobni scenarij kot v primeru nasilne smrti njegovega nekdanjega nadrejenega, bivšega notranjega ministra Kravčenka, ki so ga našli mrtvega, z dvema strelnima ranama v glavi, zjutraj na dan, ko bi moral biti zaslišan v uradu tožilca, » je sklenila Leutheusser-Schnarrenbergerjeva.   
_____
PACE želi ukrepe za privedbo tistih, ki so naročili umor Georgija Gongadzeja

Priporočilo 1856

Resolucija 1645

Komunikacijska enota Parlamentarne skupščine
Tel: +33 3 88 41 31 93
Fax : +33 3 90 21 41 34
pace.com@coe.int
assembly.coe.int

Vse novice