Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Pogled v leto 2007

24.12.2007, Strasbourg

V letu 2007, ki se izteka, si je Svet Evrope prizadeval za zaščito človekovih pravic predvsem s kampanjami za ukinitev smrtne kazni, proti trgovini z ljudmi in tajnim priporom, proti nasilju nad ženskami, rasizmu in diskriminaciji ter za otrokove pravice.
Svet Evrope je 10. oktober proglasil za Evropski dan proti smrtni kazni, ki se mu bo v letu 2008 priključila tudi Evropska unija. Poziv Združenih narodov za moratorij nad izvajanjem smrtne kazni po svetu je bila priložnost, da je 19. decembra generalni sekretar Terry Davis spomnil, da je Svet Evrope že dosegel zakonsko prepoved izvrševanja smrtne kazni v Evropi.
Med pomembne dejavnosti Sveta Evrope letu 2007 sodijo: podpis konvencije o zaščiti otrok pred spolnim izkoriščanjem, parlamentarna razprava o človekovih pravicah in demokraciji, priprava bele knjige o medkulturnem dialogu, dejavnosti na področju bioetike in genskih testov, prizadevanja proti dopingu in nasilju v športu ter sodelovanje na Forumu o upravljanju interneta.

Vse novice