Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

OVSE in Svet Evrope: ocena stanja človekovih pravic v Gruziji

15.09.2008, Strasbourg

Finski zunanji minister Alexander Strubb in švedski zunanji minister Carl Bildt sta se danes srečala v Strasbourgu kot predsedujoči OVSE in kot predsedujoči Odboru ministrov Sveta Evrope, skupaj z generalnim sekretarjem Sveta Evrope, Terryem Davisom ter direktorjem urada generalnega sekretarja OVSE, Paulom Fritchem. Glede na situacijo v Gruziji so pozvali k strogi zavezanosti mirovnemu načrtu v šestih točkah, ki sta ga sprejela ruski in francoski predsednik. Bistveno je, da se ruske vojaške sile vrnejo na položaje, ki so jih imele do 7. avgusta.
Vsi so podprli aktivnosti, ki jih že izvajata Svet Evrope in OVSE. Strinjali so se, da je zelo pomembno, da se oceni stanje človekovih pravic na področjih, ki so prizadeti zaradi konflikta, vključno z Južno Osetijo in Abhazijo.
Na srečanju so razpravljali tudi o volitvah in sodelovanju obeh organizacij na področju aktivnosti v boju proti terorizmu, zaščiti pravic manjšinskega prebivalstva, boju proti trgovini z ljudmi in promociji strpnosti in ne-diskriminacije.

Celotno deklaracijo lahko najdete tukaj.

Oddelek Sveta Evrope za medije
Tel: +33 (0)3 88 41 25 60
Fax:+33 (0)3 88 41 39 11
pressunit@coe.int
www.coe.int/press

Vse novice