Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Ustavimo nasilje nad ženskami

04.03.2008, Ljubljana

Direktorica Informacijskega urada Sveta Evrope v Ljubljani mag. Kristina Plavšak Krajnc je danes skupaj s predstavnicama aktivnih nevladnih organizacij SOS Telefona Špelo Veselič in društva KLJUČ- Centra za boj proti trgovini z ljudmi Katjušo Popović predstavila prizadevanja in aktivnosti v okviru kampanje Sveta Evrope »Ustavimo nasilje nad ženskami«. Namen vseevropske kampanje, je, da se z informiranjem o tem, kaj je v današnjem času dosegljivo za zaščito njihovih pravic, spodbudi ženske, da si poiščejo pomoč. Televizijski in radijski oglasi, ki jih bodo ob svetovnem dnevu žensk 8. marcu brezplačno predvajale številne radijske in televizijske postaje ter tudi kinematografi, bodo spodbujali tako žrtve kot priče nasilja, da spregovorijo.

Nasilje nad ženskami, tudi nasilje v družini, sodi med najbolj pogosto kršenje človekovih pravic, žal tudi v Sloveniji. V Evropi je vsaka šesta ženska žrtev nasilja v družini. Po oceni študije Sveta Evrope je petina ali četrtina vseh žensk v zrelem obdobju vsaj enkrat izkusila fizično nasilje, več kot desetina pa istočasno tudi spolno nasilje. Vseh 47 držav članic Sveta Evrope, vključno s Slovenijo, je dolžnih vztrajno preprečevati, preiskovati in kaznovati vse oblike nasilja in žrtvam zagotoviti zaščito. V Sloveniji si v okviru kampanje Sveta Evrope »Ustavimo nasilje nad ženskami« skupaj prizadevajo za boljše ozaveščanje o nasilju v družini in njegovem obsegu v sodobni družbi vladne in nevladne organizacije kot tudi Državni zbor.

Izjava za javnost ob 8. marcu ->

Zahvala medijem ->

Vabilo na konferenco v DZ ->

Radio spot proti nasilju nad ženskami ->

TV spot proti nasilju nad ženskami ->

Vprašanja in odgovori o kampanji ->

Nagovor namestnice generalnega sekretarja ->

 

 

 

Vse novice