Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Začetek projekta Evropske poti romske kulture in dediščine v Lendavi

06.10.2009, Lendava

V Lendavi in bližnjem naselju Kamenci bo Svet Evrope ob podpori vladnega urada za narodnosti v okviru slovenskega predsedovanja Odboru ministrov sprožil projekt, katerega glavni namen je izboljšanje poznavanja zgodovine, kulture, vrednot in življenjskega sloga Romov.

Romska kultura je integralni del evropske kulturne pokrajine in je pomembno prispevala k raznoliki dediščini te celine, vendar je to dejstvo le redko ugotovljeno. Predsodki, brezbrižnost in sovražnost priti Romom se predvsem razraščajo zaradi pomanjkanja vedenja o romski kulturi in neposrednih stikov z romsko skupnostjo. Ta negativen odnos je velika prepreka za uspeh politik, namenjenih vključevanju romske skupnosti v večinsko družbo.

Pot romske kulture in dediščine bo pomagala pri spoznavanju družbe z romsko kulturo in omogočala priložnosti za neposredna srečanja s pripadniki romske skupnosti in njihovimi umetniki v njihovih naseljih ali na ustvarjalnih in izobraževalnih dogodkih.

Program dogajanja.

Več na spletni strani Urada Vlade RS za narodnosti

 

Vse novice