Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: V Kamencih praznovali, v ospredju otroci

12.04.2010, Kamenci, Ljubljana

Svetovni dan Romov so v romskem naselju Kamenci v Prekmurju zaznamovali predvsem otroci. Otroci so izpostavili svoje pravice in prisotne nedvoumno prepričali, da so pravi biseri, s plesnimi nastopi pa popestrili kulturni program.

Slavnostni govornik predsednik DS Blaž Kavčič je uvodoma poudaril, da se je Prekmurje vedno ponašalo s svojo gostoljubnostjo, zato so tu živeli pripadniki različnih narodnosti ali verskega prepričanja. Tudi za Rome se je tu našel košček svobodnega sveta. Kamenci pa so po njegovem prepričanju primer dobre prakse, kjer so različni projekti ustvarili trdne mostove med romskim in neromskim prebivalstvom.

Nadaljevali so z okroglo mizo o boju proti revščini in socialni izključenosti, romski in neromski otroci pa so izdelovali zapestnice prijateljstva ter ustvarjali na slikarski delavnici. Pod imenom »Vsi za enega - eden za vse« se ustvarjalne delavnice, ki jih skupaj pripravljata Informacijski urad Sveta Evrope in Zavod Enostavno Prijatelji selijo po Slovenji, otroci in odrasli pa prispevajo svoj kamenček v mozaik »Evropa je več, kot si misliš«. Kajti Evropa so predvsem ljudje, štejejo pa naša (dobra) dejanja.

 

Vse novice