Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Teden kultur v Novem mestu

17.06.2009, Novo mesto

Pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka

Da bi pobližje spoznali kulturno raznolikost, že dolgo ni več treba kupiti letalske vozovnice. Novo mesto je zaradi svojega geopolitičnega in gospodarskega položaja stičišče številnih kultur. Nekatere so organizirane v društva, kjer ohranjajo svojo dediščino, druge s tem šele začenjajo, vse pa soustvarjajo kulturno podobo mesta.

Teden kultur, ki se bo na različnih lokacijah Novega mesta odvijal od ponedeljka do petka, 15.-20. junija, prinaša živahne večere folklore, poezije, proze, slikarstva, glasbe in petja z vseh vetrov.  Ti enotno povzemajo sporočilo, ki ga posredujejo nedavna 5. obletnica vstopa Slovenije v Evropsko unijo, trenutno predsedovanje Slovenije Svetu Evrope in prihajajoči svetovni dan beguncev: Raznolikost je bogastvo vsake družbe, spoštovanje pa je edini način za prijetno sobivanje v Evropi in uspešen medkulturni dialog.

Prisrčno vabljeni na kulturne poslastice za vse okuse!

Vstopnin ni!

Program poiščite na spletni strani Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Vse novice