Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Svet Evrope za človekove pravice lezbijk, gejev, biseksualcev in transseksualcev

01.04.2010, Strasbourg

Generalni sekretar Sveta Evrope pozdravlja odločitev Odbora ministrov, ki je v sredo 31. marca sprejel priporočila državam članicam o ukrepih za boj proti diskriminaciji na podlagi spolne usmerjenosti ali spolne identitete.

»To je pomemben dosežek, saj gre za prvi pravni instrument na svetu, ki se ukvarja posebej z eno od najdlje trajajočih oblik diskriminacije in diskriminacije, proti kateri se je najtežje boriti.

Priporočilo, ki temelji na obstoječih standardih mednarodnih pravnih instrumentov, zlasti Evropske konvencije o človekovih pravicah, bo za lezbijke, geje, biseksualce in transseksualce pospešilo uživanje vseh človekovih pravic.


Priporočilo izkazuje zavezanost Sveta Evrope k enakosti in spoštovanju dostojanstva vseh. Pozivam vse države članice, da sprejmejo vse ukrepe za izvedbo tega priporočila,« je povedal generalni sekretar Thorbjørn Jagland.

Celotno besedilo priporočila

Vse novice