Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Svet Evrope se more spoprijeti z izzivi multikulturne Evrope

08.02.2010, Strasbourg

 

Generalni sekretar Thorbjørn Jagland se je prvi dan uradnega obiska Turčije sestal s turškim predsednikom Abdullajem Gülom. Razpravljala sta o demokratičnih institucijah in človekovih pravicah v Turčiji kot tudi v 47 državah članicah.

V Carigradu sta predsednik Gül in generalni sekretar Jagland izrazila svoje trdno prepričanje, da je treba okrepiti boj proti rasizmu, ksenofobiji in islamofobiji v Evropi. »Podpirati moramo naše temeljne vrednote in se izogibati novim delitvam v naših družbah,« je povedal generalni sekretar.

Med srečanjem je predsednik Gül poudaril, da je pomembno dati novo energijo pomenu Sveta Evrope kot edine evropske organizacije, ki zajema skoraj celotno celino na podlagi skupnih vrednot, kot so človekove pravice, demokracija in pravna država. Dejal je, da ja za organizacijo nujno potrebno, da govori z enim, jasnim glasom in postane bolj vidna za običajne Evropejke in Evropejce.

Generalni sekretar Jagland je izrazil svojo odločenost, da doseže hiter pristop Evropske unije k Evropski konvenciji o človekovih pravicah, zato bo v ta namen nadaljeval delo z EU voditelji. Pristop h Konvenciji bo zaznamoval pomemben korak k oblikovanju enotnega evropskega pravnega prostora za zaščito skupnih standardov človekovih pravic.

Obisk generalnega sekretarja se nadaljuje v ponedeljek in torek, ko se bo srečal s predsednikom vlade Erdoğanom, ministroma za zunanje zadeve in pravosodje ter predstavniki nevladnih organizacij.

Vse novice